1
Melding KNMI: code geel in Helmond van kracht van vandaag van 23.00 uur tot morgen 04.00 uur − meer info »

Word jij onze 3,100e volger?

instagram

linkedin

Zomerkermis in Helmond gaat door

Entertainment


Ondanks corona zijn er dit jaar toch twee kermissen in Helmond, zo meldt de gemeente donderdag.

De zomerkermis wordt gehouden van vrijdag 9 tot en met woensdag 14 juli op de Ameidewal. Het is dit keer een échte familiekermis, speciaal bedoeld voor jeugdige bezoekers en gezinnen met kinderen.

Dat heeft te maken met de coronaregels die nog altijd gelden voor evenementen. Zo is het kermisterrein afgezet, is er een centrale ingang met digitale publieksteller en is er op het terrein genoeg ruimte om 1,5 meter afstand te kunnen houden. 

Geen testuitslag of vaccinatiebewijs nodig

De zomerkermis telt zo’n vijftien kinderattracties en kramen. Het festijn begint vrijdag 9 juli om 16.00 uur en is verder alle dagen open van 13.00 tot 21.00 uur. De toegang is gratis en een corona testuitslag of vaccinatiebewijs is niet nodig om binnen te komen. Wel staan er controleurs bij de ingang die afhankelijk van de drukte meer of minder mensen toelaten. Tijdens de kermis is de Ameidewal afgesloten voor verkeer en wordt op 11 juli de zaterdagmarkt gedeeltelijk verplaatst.

Een grote kermis in het centrum is in deze fase van versoepelingen nog niet mogelijk. Er is gekeken naar diverse locaties in de binnenstad maar uiteindelijk blijkt de Ameidewal het meest geschikt voor een aangepaste kermis.

In oktober is er opnieuw een kermis in Helmond. Als de coronaregels dan nog verder zijn opgeheven kan er weer ouderwets worden uitgepakt met ook weer groot vermaak en automatenspelen.

Mis nooit meer nieuws uit Helmond!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit Helmond? Volg ons op Facebook, zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws, winacties en meer!


Vacature-alert - 18 nieuwe vacatures!

Er zijn de afgelopen week in totaal 18 vacatures geplaatst voor banen in de regio's Helmond, Eindhoven, Deurne, Mierlo, Nuenen, Aarle-Rixtel en Gemert.

Bekijk overzicht


Meer artikelen in entertainment


Uitgelicht door de redactie

Word jij onze 3,100e volger?

Weer

Weer in Helmond

Maandag 06 december 2021

3.2 °C

Geheel bewolkt, temperatuur voelt aan als 3,2 °C. - meer weer »

Ma

1 - 6 °

Di

2 - 6 °

Wo

1 - 3 °

Kijk en vergelijk

Zorgverzekering
Autoverzekering
Smartphones
Sim-only