1

Word jij onze 2,888e volger?

instagram

linkedin

Zomerkermis in Helmond gaat door

Entertainment


Ondanks corona zijn er dit jaar toch twee kermissen in Helmond, zo meldt de gemeente donderdag.

De zomerkermis wordt gehouden van vrijdag 9 tot en met woensdag 14 juli op de Ameidewal. Het is dit keer een échte familiekermis, speciaal bedoeld voor jeugdige bezoekers en gezinnen met kinderen.

Dat heeft te maken met de coronaregels die nog altijd gelden voor evenementen. Zo is het kermisterrein afgezet, is er een centrale ingang met digitale publieksteller en is er op het terrein genoeg ruimte om 1,5 meter afstand te kunnen houden. 

Geen testuitslag of vaccinatiebewijs nodig

De zomerkermis telt zo’n vijftien kinderattracties en kramen. Het festijn begint vrijdag 9 juli om 16.00 uur en is verder alle dagen open van 13.00 tot 21.00 uur. De toegang is gratis en een corona testuitslag of vaccinatiebewijs is niet nodig om binnen te komen. Wel staan er controleurs bij de ingang die afhankelijk van de drukte meer of minder mensen toelaten. Tijdens de kermis is de Ameidewal afgesloten voor verkeer en wordt op 11 juli de zaterdagmarkt gedeeltelijk verplaatst.

Een grote kermis in het centrum is in deze fase van versoepelingen nog niet mogelijk. Er is gekeken naar diverse locaties in de binnenstad maar uiteindelijk blijkt de Ameidewal het meest geschikt voor een aangepaste kermis.

In oktober is er opnieuw een kermis in Helmond. Als de coronaregels dan nog verder zijn opgeheven kan er weer ouderwets worden uitgepakt met ook weer groot vermaak en automatenspelen.

Mis nooit meer nieuws uit Helmond!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit Helmond? Volg ons op Facebook, zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws, winacties en meer!


Tip: Nederland is aan het eind van de coronamaatregelen! - Toe aan een vakantie door Corendon of trek je er op uit in eigen land en kun je een overnachting bij Fletcher Hotels goed gebruiken?


Meer artikelen in entertainment


Word jij onze 2,888e volger?

Weer

Weer in Helmond

Woensdag 04 augustus 2021

12.9 °C

Zwaar bewolkt, temperatuur voelt aan als 12,9 °C. - meer weer »

Wo

13 - 21 °

Do

16 - 20 °

Vr

14 - 20 °

Kijk en vergelijk

Zorgverzekering
Autoverzekering
Smartphones
Sim-only