Zaterdag 29 januari 2022
6.1 °c
1

Het weer in Helmond

Op zoek naar het actuele weer in Helmond? Dan ben je op de weerpagina van Helmond Nieuws aan het goede adres!

Op deze pagina vindt je het actuele weer in Helmond met daarbij de statistieken en de gemiddelde weerstatistieken van vandaag. Ook vindt je op deze pagina het landelijke weerbericht door het KNMI.

De statistieken van een bepaalde dag bekijken? Selecteer hieronder een datum:

Weerstatistieken van vandaag

# Temp. ℃ Gevoelstemp. ℃ Km/h Windkracht Zon
Nu 6.1 1.6 28.8 5 ↓ 08:18 / 17:22 ↑
Gem 5.6 / 2.3 / 1.1 21.6 / 28.8 4 / 5 -

Weerstatistieken van gisteren

# Temp. ℃ Gevoelstemp. ℃ Km/h Windkracht Zon
Gem 4.6 / 5.8 1.6 / 3.3 10.8 / 14.4 2 / 3 08:21 / 17:18

Weerbericht zaterdag 29 januari 2022

Er zijn wolkenvelden en vooral in het westen zijn er ook perioden met zon. Aanvankelijk is het overwegend droog, later vanmiddag en vanavond gaat het met name in het zuidoosten enige tijd regenen. In de avond volgen er van het noordwesten uit opklaringen. Met een maximumtemperatuur rond 11°C is het zacht. De wind komt uit zuidwest tot west en is boven land matig tot vrij krachtig, in het noorden krachtig. In de loop van de middag draait de wind naar west tot noordwest. Aan zee en op het IJsselmeer neemt de wind toe naar krachtig tot hard, in het noordelijk kustgebied naar stormachtig, 8 Bft en daarbij zijn dan zware windstoten mogelijk van 75-90 km/u. Vanavond neemt de wind wat af.

Komende nacht is het wisselend bewolkt en is er in het noordoosten een enkele bui mogelijk. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 7°C vlak aan zee tot 3°C in het zuidoosten. De west- tot noordwestenwind neemt boven land af naar matig tot vrij krachtig, aan de kust en boven het IJsselmeer naar krachtig tot hard, 6-7 Bft.

Morgen overdag zijn er wolkenvelden en is de zon ook af en toe te zien. Het blijft vrijwel overal droog en de middagtemperatuur wordt ongeveer 8°C. De wind is westelijk en neemt in de loop van de dag af naar overwegend matig. In de avond neemt de wind in de kustgebieden weer toe naar vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer naar krachtig tot hard, 6 à 7 Bft.

Uitgelicht door de redactie

Word jij onze 3,163e volger?

Kijk en vergelijk

Zorgverzekering
Autoverzekering
Smartphones
Sim-only
Tips! Stuur in!