Op vrijdag 29 oktober organiserent Helmond weer de jaarlijkse Halloweentocht in het centrum. De Halloweentocht staat dit jaar in het teken van 'het afschuwelijke Aa-monster'. Maar, wat geen enkele Helmonder had kunnen bedenken, wordt die avond de afschuwelijke realiteit.

Met het bovengronds komen van De Aa is ook HET Aa-monster ontsnapt. Daarom ligt er een belangrijke taak voor de kinderen in het verschiet: zoek de tot leven gebrachte Helmonders uit het verleden, luister naar hen, los de etalagepuzzel op en vind het geheime kruid dat de geur van het monster onschadelijk maakt. N

atuurlijk is er onderweg ook wat lekkers te krijgen voor de kinderen. En breng een bezoek aan het unieke Halloweenspookhuis 'het krijsende kerkhof' in de bibliotheek.  De Halloweenroute start tussen 18.00 en 19.00 uur op het Piet Blomplein achter de bibliotheek.

Het afschuwelijke Aa-monster

Na honderden jaren verborgen, stromend diep onder in de duistere grond, kwam daar ineens rivier De Aa weer bovendrijven in een prachtig nieuw Helmonds Geukerspark. Met het bovengronds komen van De Aa is ook HET Aa-monster ontsnapt. Op Halloweenavond wordt hij actief, dus pas op - ruik je zijn geur? Dan verander je al snel van kleur - en uiterlijk! Het is afschuwelijk, het monster heeft al flink kunnen oefenen.

Van onder de grond nam hij bekende Helmonders uit het verleden mee naar boven en verleidde ze met zijn geur. Zij veranderden bizar snel: "Jullie, kinderen, zijn alleen op Halloweenavond immuun voor dit groene monster. Maar jullie ouders!!! Oppassen geblazen!

Spookhuis

The Hellmond Haunters brengen in samenwerking met Lunch- en leescafé De Bieb en Bibliotheek Helmond-Peel een unieke Halloween ervaring met een griezelig en gratis toegankelijk spookhuis. Het spookhuis is deze avond ook geopend van 18.00 tot 21.00 uur in de podiumruimte van de bibliotheek.
 
Tijdens de route kom je in de Elzaspassage duistere predators tegen. Op het eerste gezicht zijn ze angstaanjagend maar uiteindelijk zijn ze lief, vriendelijk.


Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Helmond via Facebook!
Wil je rechtstreeks het laatste nieuws, activiteiten en P2000-meldingen door hulpdiensten uit Helmond ontvangen? Klik hier om ons te volgen op Facebook! Ook kun je ons volgen via Twitter en Instagram.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit entertainment

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.

Warning: Undefined variable $ip in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 359

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 359

Warning: Undefined variable $ip in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 360

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 360