Het weer in Helmond

 • Vandaag

  Do 18 augustus 2022
  28 °C
 • Morgen

  Vr 19 augustus 2022
  29 °C
 • Overmorgen

  Za 20 augustus 2022
  26 °C

Meer weer? Klik hier

Donderdag 18 augustus 2022
25.2 °c
2

Word jij onze 3,197e volger?

instagram

linkedin

Halloween spooktocht op vrijdag 29 oktober in Helmond Centrum

Entertainment

Foto via images0.persgroep.net


Op vrijdag 29 oktober organiserent Helmond weer de jaarlijkse Halloweentocht in het centrum. De Halloweentocht staat dit jaar in het teken van 'het afschuwelijke Aa-monster'. Maar, wat geen enkele Helmonder had kunnen bedenken, wordt die avond de afschuwelijke realiteit.

Met het bovengronds komen van De Aa is ook HET Aa-monster ontsnapt. Daarom ligt er een belangrijke taak voor de kinderen in het verschiet: zoek de tot leven gebrachte Helmonders uit het verleden, luister naar hen, los de etalagepuzzel op en vind het geheime kruid dat de geur van het monster onschadelijk maakt. N

atuurlijk is er onderweg ook wat lekkers te krijgen voor de kinderen. En breng een bezoek aan het unieke Halloweenspookhuis 'het krijsende kerkhof' in de bibliotheek.  De Halloweenroute start tussen 18.00 en 19.00 uur op het Piet Blomplein achter de bibliotheek.

Het afschuwelijke Aa-monster

Na honderden jaren verborgen, stromend diep onder in de duistere grond, kwam daar ineens rivier De Aa weer bovendrijven in een prachtig nieuw Helmonds Geukerspark. Met het bovengronds komen van De Aa is ook HET Aa-monster ontsnapt. Op Halloweenavond wordt hij actief, dus pas op - ruik je zijn geur? Dan verander je al snel van kleur - en uiterlijk! Het is afschuwelijk, het monster heeft al flink kunnen oefenen.

Van onder de grond nam hij bekende Helmonders uit het verleden mee naar boven en verleidde ze met zijn geur. Zij veranderden bizar snel: "Jullie, kinderen, zijn alleen op Halloweenavond immuun voor dit groene monster. Maar jullie ouders!!! Oppassen geblazen!

Spookhuis

The Hellmond Haunters brengen in samenwerking met Lunch- en leescafé De Bieb en Bibliotheek Helmond-Peel een unieke Halloween ervaring met een griezelig en gratis toegankelijk spookhuis. Het spookhuis is deze avond ook geopend van 18.00 tot 21.00 uur in de podiumruimte van de bibliotheek.
 
Tijdens de route kom je in de Elzaspassage duistere predators tegen. Op het eerste gezicht zijn ze angstaanjagend maar uiteindelijk zijn ze lief, vriendelijk.

Mis nooit meer nieuws uit Helmond!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit Helmond? Volg ons op Facebook, zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws, winacties en meer!


Vacature-alert - 15 nieuwe vacatures!

Er zijn deze week in totaal 15 vacatures geplaatst voor banen in de regio's Helmond, Eindhoven, Deurne, Mierlo, Nuenen, Aarle-Rixtel en Gemert.

Bekijk overzicht


Meer artikelen in entertainment


Uitgelicht door de redactie

Het weer in Helmond

 • Vandaag

  Do 18 augustus 2022
  28 °C
 • Morgen

  Vr 19 augustus 2022
  29 °C
 • Overmorgen

  Za 20 augustus 2022
  26 °C

Meer weer? Klik hier

Word jij onze 3,197e volger?

Kijk en vergelijk

Zorgverzekering
Autoverzekering
Smartphones
Sim-only
Tips! Stuur in!