Het KNMI heeft ter voorbereiding op de storm die komende vrijdag over ons land trekt, code geel opgeschaald naar code oranje. Landinwaarts kunnen er windstoten voorkomen tot 120 kilometer per uur.

De storm van vrijdag wordt heviger dan de storm van woensdag en donderdag. Volgens het KNMI is er kans op omvallende bomen en losse takken en raadt aan om maatregelen te treffen om schade of letsel te voorkomen.

Ook kan het verkeer, zowel op de weg als in het openbaar vervoer, te maken krijgen met langere reistijden.

Weeralarmen

Vanaf vrijdagmiddag 12.00 uur geldt allereerst code geel, wat om 14.00 uur overgaat in code oranje en duurt tot 01.00 uur 's nachts. Vervolgens is code geel nog van kracht tot zaterdagochtend 06.00 uur.


Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Helmond via Facebook!
Wil je rechtstreeks het laatste nieuws, activiteiten en P2000-meldingen door hulpdiensten uit Helmond ontvangen? Klik hier om ons te volgen op Facebook! Ook kun je ons volgen via Twitter en Instagram.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 425

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 425

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 426

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 426

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 432