1

Er is storm op komst. Het KNMI heeft voor de naderende storm die de naam 'Dudley' draagt, voor het gehele land vanaf woensdagavond code geel afgekondigd. De storm neemt onder meer windstoten met zich mee.

Volgens het KNMI kunnen er landinwaarts windstoten voorkomen tot 90 kilometer per uur, ook bevat de storm veel neerslag.

Code geel is in regio Helmond van kracht vanaf woensdagavond 21.00 uur, naar verwachting neemt de storm in de loop van donderdag af en wordt code geel donderdagmiddag om 15.00 uur weer opgeheven.

Ook vrijdag storm

Komende vrijdag wordt er ook een storm verwacht, waarbij er opnieuw rekening moet worden gehouden met zware windstoten. De wind is dan wel iets krachtiger dan woensdag en donderdag, er kunnen vrijdag namelijk landinwaarts windstoten voorkomen tot 100 kilometer per uur.

Ook belooft het vrijdag een kletsnatte dag te worden. Vooralsnog heeft het KNMI geen weeralarm ingesteld voor vrijdag, gezien er een kleine kans is dat de storm Nederland over zal slaan.

Weerbeeld rest van de week en volgende week

Net als de winterse maanden tot nu toe, is het weerbeeld ook deze week erg zacht. De temperatuur schommelt rond de 12 graden. Ook komend weekend wordt er regen verwacht.

Volgende week worden er opklaringen verwacht waarbij de zon zich ook geregeld zal laten zien, de temperatuur zal niet hoger uitkomen dan 10 graden - maar ook niet lager uitkomen dan 3 graden (in de nachten).

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

28-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.