1

Vrijwel alles mag vanaf woensdag weer de deuren openen tussen 05.00 en 22.00 uur 's avonds, dat maakte het kabinet dinsdagavond bekend tijdens een persconferentie. Wel gelden de basisregels daarbij, zoals een mondkapje, afstand houden en ook dient er een coronatoegangsbewijs getoond te worden voor entree.

Dit houdt in dat onder meer de horeca, cultuursector, pretparken, dierentuinen en musea onder de bovengenoemde 'randvoorwaarden' de deuren weer mogen open.

Ook moet er verplicht een zitplaats zijn voor bezoekers. Evenementen mogen weer, mits het gaat om evenementen met zitplaatsen. Voor evenementen binnen geldt een maximum aantal bezoekers van 1250, voor buiten is dat twee derde van de reguliere bezoekerscapaciteit. Tot slot geldt het thuiswerkadvies nog steeds: "werk thuis tenzij het niet anders kan".

De aangekondigde versoepelingen en de huidige maatregelen zullen gelden voor zes weken. Over drie weken is er volgens het kabinet opnieuw een weegmoment waarna vanzelfsprekend weer een persconferentie zal plaatsvinden.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

28-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.