Vrijwel alles mag vanaf woensdag weer de deuren openen tussen 05.00 en 22.00 uur 's avonds, dat maakte het kabinet dinsdagavond bekend tijdens een persconferentie. Wel gelden de basisregels daarbij, zoals een mondkapje, afstand houden en ook dient er een coronatoegangsbewijs getoond te worden voor entree.

Dit houdt in dat onder meer de horeca, cultuursector, pretparken, dierentuinen en musea onder de bovengenoemde 'randvoorwaarden' de deuren weer mogen open.

Ook moet er verplicht een zitplaats zijn voor bezoekers. Evenementen mogen weer, mits het gaat om evenementen met zitplaatsen. Voor evenementen binnen geldt een maximum aantal bezoekers van 1250, voor buiten is dat twee derde van de reguliere bezoekerscapaciteit. Tot slot geldt het thuiswerkadvies nog steeds: "werk thuis tenzij het niet anders kan".

De aangekondigde versoepelingen en de huidige maatregelen zullen gelden voor zes weken. Over drie weken is er volgens het kabinet opnieuw een weegmoment waarna vanzelfsprekend weer een persconferentie zal plaatsvinden.


Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Helmond via Facebook!
Wil je rechtstreeks het laatste nieuws, activiteiten en P2000-meldingen door hulpdiensten uit Helmond ontvangen? Klik hier om ons te volgen op Facebook! Ook kun je ons volgen via Twitter en Instagram.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 335

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 335

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 336

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 336

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 342