De gemeente heeft de regels omtrent viervoeters in het centrum van Helmond aangepast. Vanaf dit jaar mogen honden nu ook het centrum betreden, mits zij zijn aangelijnd. Dat meldt de gemeente maandagochtend.

Ook moet hondenpoep door de eigenaar worden opgeruimd. Het college besloot het hondenverbod in het centrum aan te passen op verzoek van ondernemers in het centrum: "zij vonden het verbod niet passend bij een gastvrij centrum. Zij hopen op meer bezoekers en extra besteding door bewoners en toeristen", aldus de gemeente.

Om het opruimen van hondenpoep makkelijker te maken, komen er 9 extra zakjes-dispensers verspreid over het centrum. Deze zakjes kunnen hondenbezitters gebruiken om de hondenpoep van hun hond op te ruimen. De dispensers komen bij bestaande afvalbakken.


Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Helmond via Facebook!
Wil je rechtstreeks het laatste nieuws, activiteiten en P2000-meldingen door hulpdiensten uit Helmond ontvangen? Klik hier om ons te volgen op Facebook! Ook kun je ons volgen via Twitter en Instagram.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 335

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 335

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 336

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 336

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 342