1

Word jij onze 3,033e volger?

instagram

linkedin

Week van de Veiligheid: 'Wees voorbereid op criminaliteit'

Politiek en gemeente


De Week van de Veiligheid in Helmond is dit jaar van maandag 11 tot en met zondag 17 oktober. Want juist in het najaar, tijdens de donkere dagen neemt de kans op criminaliteit toe.

Burgemeester Elly Blanksma: “In Helmond hebben we de afgelopen jaren flinke vooruitgang op het gebied van veiligheid geboekt. Maar we zijn er nog niet. Want nog steeds ervaren mensen overlast en voelen zij zich niet altijd veilig in onze stad. Dat vraagt iedere dag opnieuw onze aandacht. Omdat ik wil dat iedereen in onze gemeente veilig is en zich veilig kan voelen. Deze week geven we dit extra aandacht, het is namelijk de Week van de Veiligheid."

Extra investering

De Helmondse gemeenteraad besloot onlangs om extra te investeren in veiligheid. Samen met de politie en vele andere partners in de stad werkt de gemeente aan de veiligheid in Helmond.

In en rondom de Week van de Veiligheid brengt de gemeente het thema veiligheid daarom extra onder de aandacht door met inwoners en partners verschillende activiteiten te organiseren.

Anonieme inleveractie steekwapens 11 t/m 17 oktober

In de Week van de Veiligheid kan iedereen anoniem en straffeloos zijn mes of nepwapen inleveren bij het politiebureau in Helmond. Het inleveren gebeurt anoniem in een inleverton die op het bureau staat. Wie iets inlevert loopt dus geen risico om bestraft te worden voor wapenbezit. De inleveractie geeft extra aandacht aan het wapenbezit en heeft als doel om het wapenbezit te verminderen.

"Regelmatig wordt onze samenleving opgeschikt door een steekincident waarbij jongeren betrokken zijn. Dat is een buitengewoon zorgelijke ontwikkeling. Het bezit en gebruik van wapens kan zeer ernstige gevolgen hebben voor daders en slachtoffers. Vooral jongeren realiseren zich onvoldoende wat de risico’s zijn. Met deze campagne willen we dit duidelijk maken", aldus burgemeester Blanksma.


12 oktober: Rent-a-boa-dag in Rijpelberg

Op 12 oktober van 09.30 tot 16.00 uur is in de wijk Rijpelberg een actiedag vanuit het project Rent-a-boa. Rent a Boa is een project waarbij inwoners direct invloed krijgen op de inzet van de Buitengewoon Opsporingsambtenaar (boa).

Inwoners kunnen vanaf 5 oktober aangeven waar zij die dag graag zien dat in hun wijk extra op wordt gecontroleerd of aandacht aan wordt besteed. Denk hierbij aan parkeren, afval, jeugdoverlast of andere zaken die in de wijk spelen. Naast de boa’s zijn ook professionals van andere organisaties tijdens de actiedag in de wijk aanwezig. Zij staan op 12 oktober bij een tent bij Jumbo Rijpelberg, Wederhof 14. Iedereen is welkom om langs te komen voor een gesprek en een kop koffie met de boa’s.

In november volgt een tweede actiedag in een andere wijk, waaraan dan ook de politie deelneemt.

Inbraakpreventie in de wijk

In de Week van de Veiligheid gaan toezichthoudersvan de gemeente (Boa’s)en politieagenten onaangekondigd langs woningen om te kijken of er zij zaken zien die voor criminelen uitnodigend zijn. Bijvoorbeeld deuren of ramen die openstaan of niet afgesloten zijn of kliko’s die als opstap kunnen dienen. Het doel van de actie is om mensen bewust te maken van het risico op insluiping.

Boa’s gaan samen met buurtpreventieteams en andere partners de wijk in om hierover met inwoners en ondernemers in gesprek te gaan. In de wijk waar deze actie gepland is, staat die dag ook een stand waar buurtbewoners en ondernemers preventietips kunnen krijgen.

Introductie Stadsmarinier in Binnenstad

Sinds 1 september Gideon Goudriaan als Stadsmarinier actief in de Binnenstad. Samen met bewoners van deze buurt, ondernemers en partners zet hij zich in voor het ontwikkelen en behouden van een veilige en leefbare wijk. Hij maakte in de eerste weken al informeel kennis met een deel van de inwoners, ondernemers en partners in de Binnenstad.

Op 14 oktober stelt hij zich graag voor tijdens een gezellige inloopmiddag in Heistraat 125. Dit is het kantoor en ontmoetingspunt in de Binnenstad-Oost van waaruit onder andere de Stadsmarinier werkt. Bewoners in Binnenstad-Oost ontvangen hiervoor een uitnodiging.

Mis nooit meer nieuws uit Helmond!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit Helmond? Volg ons op Facebook, zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws, winacties en meer!


Vacature-alert - 23 nieuwe vacatures!

Er zijn de afgelopen week in totaal 23 vacatures geplaatst voor banen in de regio's Helmond, Eindhoven, Deurne, Mierlo, Nuenen, Aarle-Rixtel en Gemert.

Bekijk overzicht


Meer artikelen in politiek en gemeente


Uitgelicht door de redactie

Word jij onze 3,033e volger?

Weer

Weer in Helmond

Maandag 18 oktober 2021

8.3 °C

Zwaar bewolkt, temperatuur voelt aan als 8,3 °C. - meer weer »

Ma

13 - 17 °

Di

16 - 17 °

Wo

8 - 11 °

Kijk en vergelijk

Zorgverzekering
Autoverzekering
Smartphones
Sim-only