Directeur Hermes ontvangt Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Blanksma


Burgemeester Elly Blanksma van Helmond heeft Juul van Hout, algemeen directeur bij Hermes Groep en directeur Openbaar Vervoer bij Connection, woensdagmiddag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

De onderscheiding werd uitgereikt tijdens het afscheid van Van Hout. Vanwege de coronamaatregelen vond de uitreiking in zeer beperkte kring plaats.

Vanaf 1984 werkzaam in openbaar vervoer

De heer Van Hout heeft een langdurige carrière in het openbaar vervoer in Nederland. Hij is daar vanaf 1984 werkzaam. Hij introduceerde als een van de eerste het thema duurzaamheid op grote schaal binnen de openbaar vervoerswereld. Verder heeft hij grote verdiensten in de ontwikkeling van duurzaamheid, zoals bijvoorbeeld de daling van de CO2-uitstoot en het terugdringen van geluidsniveaus.

Toonaangevend

Van Hout implementeerde de eerste elektrische bus vloot in Zuidoost Brabant. Er groeide een unieke samenwerking tussen overheid en marktpartijen als Hermes en VDL. Hij gaf ruim 100 presentaties in Nederland en daarbuiten over het succes van de tientallen elektrische bussen die in Eindhoven als eerste in Europa op duurzame wijze succesvol werden ingezet. Gezelschappen vanuit de hele wereld kwamen naar Eindhoven om hem als ambassadeur van duurzaam Openbaar Vervoer te bezoeken.

Met dit alles droeg de heer Van Hout nadrukkelijk bij aan de realisatie van de Nederlandse visie op duurzaam openbaar vervoer: “van papier naar praktijk”. Hermes was en is , met de nadrukkelijke verdiensten van de heer van Hout, toonaangevend in Nederland in “Zero-Emissie”.

Breed maatschappelijk perspectief

Van Hout was decennia lang zeer nauw betrokken bij het overleg tussen de VWOV(Vereniging Werkgevers Openbaar Vervoer) enerzijds en de vakorganisaties anderzijds. Hij stond veelvuldig aan de wieg van talloze CAO’s en was lid van het scheidsgerecht OV en voorzitter sociale veiligheid streekvervoer. De bijdragen van de buschauffeurs was hierin altijd groot.
De heer Van Hout kenmerkte zich hierbij door niet louter oog te hebben voor werkgeversbelangen maar voor de gehele sector, handelend vanuit een breed maatschappelijk perspectief.

Voetbal

In zijn vrije tijd is de heer Van Hout al sinds 1962 nauw betrokken bij voetbalvereniging SV Tivoli in Eindhoven. Hij was daar juniorenleider, voorzitter van de juniorenafdeling, redactielid, kantinebeheerder, selectietrainer en (nog altijd) lid van de Commissie van Beroep.
Sinds 2019 is hij toegetreden tot de Raad van Commissarissen bij FC Eindhoven.

Mis nooit meer nieuws uit Helmond!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit Helmond? Volg ons op Facebook, zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws, winacties en meer!


Tip: Hotels zijn nog geopend in heel Nederland, een ontspannen 'uitje' tijdens de lockdown! - Klik hier en ontdek uitstekende hotels met de mooiste omgevingen voor een prachtige wandeling.

Meer artikelen in politiek en gemeente


Word jij onze 2,859e volger?

Weer in Almere

15.5 °C, voelt als 13.3 °C
windkracht 3 (14.4 km/u)
zon 06.25 uur op en 20.47 uur onder

Vandaag tussen de 4 en 17 graden.

20 apr


Statistieken van vandaag

Hoogste temperatuur: 16.6 °C
Laagste temperatuur: 2.6 °C
Hoogste gevoelstemperatuur: 16.5 °C
Laagste gevoelstemperatuur: -0.4 °C

Hardste windkracht: 3 (18.0 km/h)
Zwakste windkracht: 1 (0.0 km/h)


Verwachtingen

Di 4.2 °C / 13.4 °C
Wo 5.3 °C / 9.9 °C
Do 3.6 °C / 9.9 °C
Vr 4.6 °C / 11.3 °C
Za 4.8 °C / 11.3 °C
Zo 3.9 °C / 10.5 °C