Verbindt je met ons!

Deals via Almere Nieuws

Samen met onze partners hebben wij een aantal deals beschikbaar welke mogelijk interessant zijn voor jou als lezer! Klik op 'meer informatie' om doorgeschakeld te worden naar onze partner.

- Philips Hue slimme verlichting Startpakket t.w.v. €304,75 bij Energiecadeau XL

Aangeboden door Vattenfall

Meer informatie


- 10% korting op nieuwe abonnementen bij Denksport - natuurlijk ook losse uitgaven verkrijgbaar!

Aangeboden door Denksport

Meer informatie


- De beste hotels, de beste deals!

Aangeboden door Hotels.nl

Meer informatie


- Sluit nu jouw reisverzekering af via OHRA: ga goed voorbereid op reis! -

Aangeboden door OHRA

Meer informatie


- Alle aanbiedingen in 1 app!

Aangeboden door Reclamefolder

Meer informatie


- De beste Sim Only Deals speciaal voor jou, je kunt zelf samenstellen!

Aangeboden door Simpel

Meer informatie


- 10% korting op je nieuwe bril bij Charlie Temple!

Aangeboden door Charlie Temple

Meer informatie


- Een uniek assortiment in de winkels van RataPlan!

Aangeboden door RataPlan

Meer informatie


- Vijf euro korting op je eerste bestelling bij Picnic!

Aangeboden door Picnic

Meer informatie

Politiek en gemeente

Directeur Hermes ontvangt Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Blanksma

Directeur Hermes ontvangt Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Blanksma

Burgemeester Elly Blanksma van Helmond heeft Juul van Hout, algemeen directeur bij Hermes Groep en directeur Openbaar Vervoer bij Connection, woensdagmiddag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

De onderscheiding werd uitgereikt tijdens het afscheid van Van Hout. Vanwege de coronamaatregelen vond de uitreiking in zeer beperkte kring plaats.

Vanaf 1984 werkzaam in openbaar vervoer

De heer Van Hout heeft een langdurige carrière in het openbaar vervoer in Nederland. Hij is daar vanaf 1984 werkzaam. Hij introduceerde als een van de eerste het thema duurzaamheid op grote schaal binnen de openbaar vervoerswereld. Verder heeft hij grote verdiensten in de ontwikkeling van duurzaamheid, zoals bijvoorbeeld de daling van de CO2-uitstoot en het terugdringen van geluidsniveaus.

Toonaangevend

Van Hout implementeerde de eerste elektrische bus vloot in Zuidoost Brabant. Er groeide een unieke samenwerking tussen overheid en marktpartijen als Hermes en VDL. Hij gaf ruim 100 presentaties in Nederland en daarbuiten over het succes van de tientallen elektrische bussen die in Eindhoven als eerste in Europa op duurzame wijze succesvol werden ingezet. Gezelschappen vanuit de hele wereld kwamen naar Eindhoven om hem als ambassadeur van duurzaam Openbaar Vervoer te bezoeken.

Met dit alles droeg de heer Van Hout nadrukkelijk bij aan de realisatie van de Nederlandse visie op duurzaam openbaar vervoer: “van papier naar praktijk”. Hermes was en is , met de nadrukkelijke verdiensten van de heer van Hout, toonaangevend in Nederland in “Zero-Emissie”.

Breed maatschappelijk perspectief

Van Hout was decennia lang zeer nauw betrokken bij het overleg tussen de VWOV(Vereniging Werkgevers Openbaar Vervoer) enerzijds en de vakorganisaties anderzijds. Hij stond veelvuldig aan de wieg van talloze CAO’s en was lid van het scheidsgerecht OV en voorzitter sociale veiligheid streekvervoer. De bijdragen van de buschauffeurs was hierin altijd groot.
De heer Van Hout kenmerkte zich hierbij door niet louter oog te hebben voor werkgeversbelangen maar voor de gehele sector, handelend vanuit een breed maatschappelijk perspectief.

Voetbal

In zijn vrije tijd is de heer Van Hout al sinds 1962 nauw betrokken bij voetbalvereniging SV Tivoli in Eindhoven. Hij was daar juniorenleider, voorzitter van de juniorenafdeling, redactielid, kantinebeheerder, selectietrainer en (nog altijd) lid van de Commissie van Beroep.
Sinds 2019 is hij toegetreden tot de Raad van Commissarissen bij FC Eindhoven.


[Ad] Wil je voortaan de Hilversumse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: hier om ons te volgen op Facebook.


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!


26-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar.


Actuele artikelen

Ben jij de 2.707e volger?

1,962
237
508

Deals en tips voor jou..

© Helmond Nieuws 2013 - 2021 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog