Verbindt je met ons!

112

Idee geboortebos in Helmond: "Niet realistisch"

Idee geboortebos in Helmond: "Niet realistisch"

Mis geen aanbiedingen meer in Helmond!
Via de Reclamefolder-app ontvang je wekelijks een nieuw overzicht van alle aanbiedingen bij winkels in de stad.

Informatie

Een idee van de gemeenteraad in Helmond om een geboortebos te realiseren met een boom voor elke nieuwgeboren Helmonder, lijkt er niet te komen. Het college van B&W zegt dat er in Helmond niet genoeg ruimte beschikbaar is om jaarlijks zo'n 800 nieuwe bomen te planten - de schatting van het aantal nieuwgeboren baby's op jaarbasis.

"Dat maakt realisatie van een geboortebos helaas niet realistisch", aldus het college van B&W.

Op andere wijze betrekken

Volgens het college worden kinderen op andere wijze betrokken bij de (lokale) natuur, bijvoorbeeld de zogenaamde Tiny Forest wat een inheems bos is ter grootte van een tennisbaan wat ook geschikt is voor kinderen.

"Kinderen leren in het buitenlokaal over de Nederlandse natuur en buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek", aldus het college.

Ook worden er in het kader van de 'Groen moet je doen' projecten al vele jaren samen met kinderen bomen geplant in de openbare ruimte in de directe woonomgeving van de kinderen.


[Ad] Wil je voortaan de Hilversumse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: hier om ons te volgen op Facebook.


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!


25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar. Ik schrijf overigens aan een nieuw boek: thriller, misdaad en de stad Almere. Lees hier meer daarover.

Actuele artikelen

Ben jij de 0
e
volger?

Deals en tips voor jou..

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

© Helmond Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog