Het weer in Helmond

 • Vandaag

  Wo 07 december 2022
  6 °C
 • Morgen

  Do 08 december 2022
  4 °C
 • Overmorgen

  Vr 09 december 2022
  3 °C

Meer weer? Klik hier

Woensdag 07 december 2022
3.6 °c
2

Word jij onze 3,232e volger?

instagram

linkedin

Gemeente Helmond reikt vrijwilligerspenning uit aan Nico Giepmans en Nicolle van Stiphout-van der Biesen

Politiek en gemeente

Foto door Knoops Fotografie


Afgelopen zaterdag hebben Nico Giepmans en Nicolle van Stiphout-van der Biesen uit handen van wethouder Van Lierop de vrijwilligerspenning van de gemeente Helmond ontvangen.

Deze penning is aan betrokkenen uitgereikt vanwege hun belangeloze inzet gedurende vele jaren voor Scouting Leonardus.

Scouting Leonardus

De vereniging Scouting Leonardus is een goeddraaiende jeugdvereniging met ruim 200 leden en meer dan 70 kaderleden. De vereniging Scouting Leonardus is opgebloeid tot een vereniging met een stevige basis, mede dankzij Nico Giepmans en Nicolle van Stiphout-van der Biesen, die samen met een aantal anderen behoren tot de ruggengraat van de groep.

Beiden werden voorgedragen voor een vrijwilligerspenning vanwege hun bewezen diensten gedurende 40 jaar.

Nico Giepmans

In juni 1982 startte Nico op 9-jarige leeftijd als lid van de welpen bij de vereniging. Na zijn periode als lid bij de Rowans werd Nico in 1990 kaderlid van de Rowans speltak, een groep jongens in de leeftijd van 14-17 jaar. Jarenlang (tot september 2009) bleef hij daar kaderlid.

Naast zijn werk als kaderlid van de Rowan-speltak, was Nico ook al vanaf jonge leeftijd bijna dagelijks actief op de blokhut, het liefst buiten, waar hij samen met een aantal andere vrijwilligers het voortouw nam tot het opknappen van het hele buitenterrein.

Daarnaast vond Nico ook nog de tijd om elk jaar als één van de kampstafleden voor het zomerkamp mee te gaan met de junioren-speltakken op dit zomerkamp.

Nicolle van Stiphout-van der Biesen

In augustus 1981 begon Nicolle als lid van de kabouters bij de vereniging. In 1989, op 14-jarige leeftijd, is Nicolle assistent-leidster geworden van de speltak Gidsen en daarna werd ze volwaardig leidster van deze speltak.

Artikel gaat hieronder verder

In 2005 is ze uiteindelijk teamleidster geworden van de Gidsen. Die rol vervult ze met veel verve en ook als het moeilijk was om voldoende leiding voor deze groep meisjes van 10-14 jaar te krijgen, nam ze het voortouw en wist ze altijd wel weer de groep op een verantwoorde wijze te laten draaien.

De onvermoeibare vrijwillige inzet gedurende vele jaren is voor burgemeester en wethouders aanleiding geweest om aan Nico en Nicolle de vrijwilligerspenning van de gemeente Helmond toe te kennen.

Mis nooit meer nieuws uit Helmond!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit Helmond? Volg ons op Facebook, zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws, winacties en meer!Meer artikelen in politiek en gemeente


Uitgelicht door de redactie

Het weer in Helmond

 • Vandaag

  Wo 07 december 2022
  6 °C
 • Morgen

  Do 08 december 2022
  4 °C
 • Overmorgen

  Vr 09 december 2022
  3 °C

Meer weer? Klik hier

Word jij onze 3,232e volger?

Kijk en vergelijk

Zorgverzekering
Autoverzekering
Smartphones
Sim-only
Tips! Stuur in!