In de nacht van zondag op maandag heeft er een explosie plaatsgevonden bij een winkel aan de Ameidestraat in Helmond. De politie zoekt getuigen.

Volgens de politie vond de explosie plaats rond 03.30 uur en veroorzaakte veel schade. "Gelukkig vielen er geen gewonden, maar het had ook heel anders kunnen aflopen. Onze recherche houdt rekening met een misdrijf en onderzoekt de toedracht van deze explosie", aldus de politie.

Explosie

De politie ontving een melding over een explosie bij een winkelpand aan de Ameidestraat in Helmond. Bij aankomst van de politie was sprake van een brand in de winkel. De brandweer kreeg de brand met bluswerk onder controle. Een explosievendeskundige van de politie stelde na uitgebreid onderzoek vast dat er geen explosiegevaar meer was bij de winkel.

Evacuatie

De bewoners van een bovengelegen appartementencomplex zijn tijdelijk geëvacueerd door de brandweer. Deskundigen deden onderzoek naar de aard en omvang van eventuele schade aan de constructie van het appartementencomplex: zij beoordeelden dat als voldoende stabiel, daardoor kon het grootste deel van de bewoners al vrij snel terugkeren naar hun woningen. Dat geldt niet voor de bewoners van woning boven het getroffen pand: hun woning is aangetast door onder meer rookschade. Daarom zijn zij door de gemeente Helmond ergens anders ondergebracht.

Onderzoek

De recherche houdt in het onderzoek rekening met allerlei scenario´s waaronder de scenario’s van een plofkraak of een gerichte, opzettelijke actie: "Er lijkt namelijk sprake te zijn van braakschade."

Rechercheurs doen tactisch en technisch onderzoek op de locatie naar aanwijzingen en/of sporen die meer info kunnen opleveren over de toedracht van de explosie. Ook met behulp van buurtonderzoek proberen we meer duidelijkheid te krijgen.

De recherche komt graag in contact met mensen die informatie hebben over de ontploffing. Zij worden opgeroepen om contact op te nemen met de politie via 0900-8844. 


Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Helmond via Facebook!
Wil je rechtstreeks het laatste nieuws, activiteiten en P2000-meldingen door hulpdiensten uit Helmond ontvangen? Klik hier om ons te volgen op Facebook! Ook kun je ons volgen via Twitter en Instagram.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit 112

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.

Warning: Undefined variable $ip in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 359

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 359

Warning: Undefined variable $ip in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 360

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 360