Een gebied van winters weer is momenteel onderweg naar Nederland, waardoor het land in de loop van de week te maken kan krijgen met een sneeuwdeken tot wel 10 centimeter.

Volgens weerbureau Weer.nl hangt er een grote sneeuwsensatie in de lucht: "Zeer koude lucht, vooral in de hogere delen van de atmosfeer, is onderweg naar Nederland. In die koude lucht vormt zich een lagedrukgebied dat een intensieve neerslagzone op de rails helpt."

Al vanaf de nacht van dinsdag naar woensdag bereikt de koude lucht ons land. De neerslag die zal neerdalen, zal voornamelijk regen en korrelsneeuw zijn. Met name in de nacht van donderdag op vrijdag kan er een echt serieus pak sneeuw ontstaan, tot wel 10 centimeter.

'Geen 1-aprilgrap'

Het weerbureau benadrukt dat de weersverwachting geen 1-aprilgrap is, gezien het komende vrijdag 1 april is. Het pak sneeuw is vergelijkbaar met vorig jaar februari, toen storm Darcy voor winterse taferelen zorgde in Nederland.

Ook vrijdagochtend kan het her en der nog blijven doorsneeuwen. Vanaf komende zondag wordt het weer zachter, en zal de temperatuur langzaamaan weer oplopen. Wel blijft het nog even winters, het lenteweer van de afgelopen weken keert naar verwachting pas vanaf eind volgende week weer terug.


Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Helmond via Facebook!
Wil je rechtstreeks het laatste nieuws, activiteiten en P2000-meldingen door hulpdiensten uit Helmond ontvangen? Klik hier om ons te volgen op Facebook! Ook kun je ons volgen via Twitter en Instagram.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 335

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 335

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 336

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 336

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 342