1

Inwoners van Helmond zijn relatief minder overmatige drinkers, zo blijkt uit onderzoek door de Afkickkliniekwijzer op basis van cijfers van het RIVM en CBS.

In totaal 6 procent van de alcoholgebruikers in Helmond, drinkt meer dan 21 glazen alcohol per week - het aantal glazen waarbij iemand wordt aangemerkt als 'overmatige drinker'.

Op basis van de beschikbaar gestelde gegevens, lijken Helmonders het relatief goed te doen en niet zo zeer overmatig te drinken. De top-10 bevat bijvoorbeeld tien steden waarbij het percentage 15,3 procent op zijn hoogst is in Terschelling en op zijn laagst 9,9 procent is in Berkelland.

Meest overmatige drinkers

Ook heeft de Afkickkliniekwijzer een top-12 weten op te stellen van de provincies waar het meest overmatig gedronken wordt, dus meer dan 21 glazen alcohol per week.

De provincie Overijssel staat bovenaan, met 7,8 procent. Onderaan de lijst staat de provincie Flevoland, met 4,9 procent.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

28-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.