Tegen een 51-jarige man uit Helmond is dinsdag bij de rechtbank in Den Bosch 4 jaar cel geëist vanwege jarenlange seks met een 14-jarig meisje.

Het minderjarige slachtoffer is de dochter van de beste vriend van de verdachte, de strafbare feiten werden voor het eerst gepleegd in 2018. Tijdens de zitting verklaarde de man er nooit aan te moeten beginnen en zegt verkeerd gehandeld te hebben.

Het meisje zou zijn weggelopen van huis waarna de vader van het meisje aan de man vroeg om eens met haar te praten, gezien de vader niet meer tot haar doordrong. Bij de man thuis werden gesprekken gevoerd waar na een aantal gesprekken werd gezoend en vervolgens meerdere malen gemeenschap plaatsvond.

Relatie

Enige tijd later zocht de man met het meisje contact via internet met een ander stel. Gezien zij samen een hondje hadden aangeschaft, leek er sprake te zijn van een relatie. Volgens de man was zijn slachtoffer op meerdere vlakken volwassen maar, feit blijft dat de man strafbare feiten heeft gepleegd.

Volgens de officier van justitie is de verdachte een manipulatieve man die misbruik heeft gemaakt van het vertrouwen van het slachtoffer en eiste om die reden 4 jaar cel tegen de man. Het hondje zou zijn gebruikt als chantagemateriaal. Ook werd er kinderporno en een gaspistool bij de man aangetroffen.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.


Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Helmond via Facebook!
Wil je rechtstreeks het laatste nieuws, activiteiten en P2000-meldingen door hulpdiensten uit Helmond ontvangen? Klik hier om ons te volgen op Facebook! Ook kun je ons volgen via Twitter en Instagram.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit 112

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.

Warning: Undefined variable $ip in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 359

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 359

Warning: Undefined variable $ip in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 360

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 360