Geplande versoepelingen uitgesteld van 21 april naar 28 april


De geplande versoepelingen als heropening van terrassen en winkels, is met een week uitgesteld van 21 april naar 28 april. Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) zondag aan het eind van de middag na overleg op het Catshuis.

Ook zou de avondklok worden geschrapt. 

‘Net te vroeg’

Volgens een woordvoerder van de RVD is het nog ‘net te vroeg’ voor versoepelingen en wordt er eerst afgewacht tot de zogenoemde piek van de derde golf achter de rug is - waarschijnlijk na 28 april.

Dan kan er gekeken worden of de maatregelen inderdaad worden versoepeld. Zo zal de avondklok worden opgeheven, terrassen weer worden geopend, winkels weer worden geopend hoger onderwijs worden hervat en het aantal bezoekers thuis worden verruimd.

Mis nooit meer nieuws uit Helmond!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit Helmond? Volg ons op Facebook, zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws, winacties en meer!


Tip: Hotels zijn nog geopend in heel Nederland, een ontspannen 'uitje' tijdens de lockdown! - Klik hier en ontdek uitstekende hotels met de mooiste omgevingen voor een prachtige wandeling.

Meer artikelen in politiek en gemeente


Word jij onze 2,881e volger?

Weer

Weer in Helmond

Zondag 16 mei 2021

10.2 °C

Geheel bewolkt, temperatuur voelt aan als 6 °C. - meer weer »

Zo

8 - 14 °

Ma

8 - 15 °

Di

8 - 14 °

Booking.com