Vrouw wordt agressief tegen handhavers tijdens avondklok in Helmond, gemeente doet aangifte


De gemeente Helmond heeft deze week aangifte gedaan tegen een inwoner die grove beledigingen heeft geuit richting twee handhavers en daarbij fysiek agressief werd.

De gemeente zegt waar mogelijk altijd aangifte te doen in het geval van fysieke of verbale agressie of bedreiging van medewerkers.

Onacceptabel gedrag

De handhavers kwamen de vrouw op straat tegen nadat de avondklok van kracht was en wilden een controle uitvoeren. De vrouw weigerde echter medewerking en er ontstond een onaangenaam gesprek waarbij veel beledigende opmerkingen richting de handhavers werden gemaakt. Daarbij ontstond ook een handgemeen.

De BOA’s voelden zich verbaal en fysiek aangevallen. "In dit soort situaties zijn wij heel duidelijk: agressief en gewelddadig gedrag accepteren wij niet", zegt burgemeester Blanksma. "We sturen elke dag onze mensen de straat op voor een leefbare stad en voor de veiligheid van onze inwoners en ondernemers. Zij verdienen onze steun. Wij accepteren dan ook geen intimidaties en bedreigingen. Wij staan achter onze mensen."

Inmiddels is aangifte gedaan tegen de vrouw. Bij een volgende constatering van overlast in het centrum wordt een gebiedsverbod opgelegd.

Mis nooit meer nieuws uit Helmond!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit Helmond? Volg ons op Facebook, zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws, winacties en meer!


Tip: Hotels zijn nog geopend in heel Nederland, een ontspannen 'uitje' tijdens de lockdown! - Klik hier en ontdek uitstekende hotels met de mooiste omgevingen voor een prachtige wandeling.

Meer artikelen in 112


Word jij onze 2,859e volger?

Weer in Almere

15.5 °C, voelt als 13.3 °C
windkracht 3 (14.4 km/u)
zon 06.25 uur op en 20.47 uur onder

Vandaag tussen de 4 en 17 graden.

20 apr


Statistieken van vandaag

Hoogste temperatuur: 16.6 °C
Laagste temperatuur: 2.6 °C
Hoogste gevoelstemperatuur: 16.5 °C
Laagste gevoelstemperatuur: -0.4 °C

Hardste windkracht: 3 (18.0 km/h)
Zwakste windkracht: 1 (0.0 km/h)


Verwachtingen

Di 4.2 °C / 13.4 °C
Wo 5.3 °C / 9.9 °C
Do 3.6 °C / 9.9 °C
Vr 4.6 °C / 11.3 °C
Za 4.8 °C / 11.3 °C
Zo 3.9 °C / 10.5 °C