Verbindt je met ons!

Deals via Almere Nieuws

Samen met onze partners hebben wij een aantal deals beschikbaar welke mogelijk interessant zijn voor jou als lezer! Klik op 'meer informatie' om doorgeschakeld te worden naar onze partner.

- Philips Hue slimme verlichting Startpakket t.w.v. €304,75 bij Energiecadeau XL

Aangeboden door Vattenfall

Meer informatie


- 10% korting op nieuwe abonnementen bij Denksport - natuurlijk ook losse uitgaven verkrijgbaar!

Aangeboden door Denksport

Meer informatie


- De beste hotels, de beste deals!

Aangeboden door Hotels.nl

Meer informatie


- Sluit nu jouw reisverzekering af via OHRA: ga goed voorbereid op reis! -

Aangeboden door OHRA

Meer informatie


- Alle aanbiedingen in 1 app!

Aangeboden door Reclamefolder

Meer informatie


- De beste Sim Only Deals speciaal voor jou, je kunt zelf samenstellen!

Aangeboden door Simpel

Meer informatie


- 10% korting op je nieuwe bril bij Charlie Temple!

Aangeboden door Charlie Temple

Meer informatie


- Een uniek assortiment in de winkels van RataPlan!

Aangeboden door RataPlan

Meer informatie


- Vijf euro korting op je eerste bestelling bij Picnic!

Aangeboden door Picnic

Meer informatie

Politiek en gemeente

Volgend jaar 25 vernieuwde speelplekken in Helmond

Volgend jaar 25 vernieuwde speelplekken in Helmond

De gemeente Helmond gaat in 2021 op in totaal 25 plaatsen in de stad openbare speelplekken verbeteren.

Veel speeltoestellen in Helmond moeten volgens de gemeente de komende jaren vervangen worden, gezien de leeftijdsopbouw in de wijken verandert en de manier waarop kinderen graag buitenspelen de laatste jaren ook anders geworden. "Daarom gaan we de speelplekken samen met bewoners en organisaties gevarieerd, eigentijds, avontuurlijk en natuurlijk maken. Daarnaast worden de speelplekken beter toegankelijk voor kinderen met een beperking", aldus de gemeente.

Meerjarenplan Speelruimte 2021-2024

In Helmond zijn in totaal 250 openbare speelplekken. Voor iedere wijk zijn in 2018 en 2019 de behoeften aan spelen en bewegen in kaart gebracht in de wijkspeelplannen. Alle wijkspeelplannen zijn samengebracht in het Meerjarenplan Speelruimte 2021-2024, dat het college van B&W deze week heeft vastgesteld.

In het meerjarenplan staan de speelplekken die de komende vier jaar worden aangepakt: dat begint met het maken van een plan in samenwerking met kinderen, bewoners en partners, soms gaat het om het vervangen van bestaande speeltoestellen. Een aantal speelplekken wordt opgeknapt en een aantal wordt omgevormd tot natuurlijke speelplekken. Bij natuurlijke speelplekken kunnen kinderen naar hartenlust klimmen, rennen, bouwen en experimenteren.

Sommige speelplekken zijn al aangepakt

Sommige speelplekken in Helmond zijn dit jaar en vorig jaar al aangepakt, bijvoorbeeld in de Hertelaan in Brouwhuis. Bewoners uit Brouwhuis kwamen zelf met ideeën voor de verbetering van de speelplek in hun buurt, de gemeente kon daar vervolgens snel mee aan de slag. Op andere plekken was de conditie van de speeltoestellen zodanig slecht, dat vervanging niet kon wachten.

Tekst gaat hieronder verder

Ook wordt voor een aantal locaties al gewerkt aan plannen om samen met bewoners begin 2021 tot uitvoering te komen, bijvoorbeeld voor een nieuwe speelplek voor de Swertpoellaan.

Spelen en sporten in de wijk op de Jeugdagenda

Uit een onderzoek door de gemeente onder kinderen in Helmond blijkt dat zij het erg belangrijk vinden om te kunnen spelen en sporten in hun omgeving. En dat er plekken in de stad zijn om samen te komen, activiteiten te kunnen doen en elkaar, maar ook jongerenwerkers, te kunnen ontmoeten. Dit punt staat daarom hoog op de Helmondse jeugdagenda.

Wethouder Dortmans (van Onderwijs, Jeugd en Gezondheid): "We vragen kinderen onder andere om mee te denken vóór we een ontwerp van een speelplek maken. Dat doen we via het kindernetwerk en de jongeren van Jeugdvriendelijke stad. Zo geven we ook invulling aan het punt van de Jeugdagenda gaat over het betrekken van de jeugd bij belangrijke beslissingen en hen om advies vragen."


[Ad] Wil je voortaan de Hilversumse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: hier om ons te volgen op Facebook.


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!


26-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar.


Actuele artikelen

Ben jij de 2.707e volger?

1,962
237
508

Deals en tips voor jou..

© Helmond Nieuws 2013 - 2021 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog