Verbindt je met ons!

Deals via Almere Nieuws

Samen met onze partners hebben wij een aantal deals beschikbaar welke mogelijk interessant zijn voor jou als lezer! Klik op 'meer informatie' om doorgeschakeld te worden naar onze partner.

- Philips Hue slimme verlichting Startpakket t.w.v. €304,75 bij Energiecadeau XL

Aangeboden door Vattenfall

Meer informatie


- 10% korting op nieuwe abonnementen bij Denksport - natuurlijk ook losse uitgaven verkrijgbaar!

Aangeboden door Denksport

Meer informatie


- De beste hotels, de beste deals!

Aangeboden door Hotels.nl

Meer informatie


- Sluit nu jouw reisverzekering af via OHRA: ga goed voorbereid op reis! -

Aangeboden door OHRA

Meer informatie


- Alle aanbiedingen in 1 app!

Aangeboden door Reclamefolder

Meer informatie


- De beste Sim Only Deals speciaal voor jou, je kunt zelf samenstellen!

Aangeboden door Simpel

Meer informatie


- 10% korting op je nieuwe bril bij Charlie Temple!

Aangeboden door Charlie Temple

Meer informatie


- Een uniek assortiment in de winkels van RataPlan!

Aangeboden door RataPlan

Meer informatie


- Vijf euro korting op je eerste bestelling bij Picnic!

Aangeboden door Picnic

Meer informatie

Politiek en gemeente

Burgemeester van Helmond in statement over vuurwerkoverlast: "overlast in onacceptabel"

Burgemeester van Helmond in statement over vuurwerkoverlast: "overlast in onacceptabel"

De burgemeester van Helmond, Elly Blanksma, heeft afgelopen vrijdag een statement naar buiten gebracht over de aanhoudende vuurwerkoverlast in de stad. Donderdagavond werden twee minderjarige jongens uit Helmond aangehouden; zij zijn verhoord en er is een proces verbaal tegen hun opgemaakt. Ruim 60 andere jongeren zijn in het vizier bij de politie.

"Ik roep nadrukkelijk op om geen overlast te voorzaken. Hou je aan alle regels! Ik vind het onze gezamenlijke verantwoordelijkheid om een duidelijke lijn te trekken. Vuurwerk is verboden. Carbid gaan we ook verbieden. De overlast die we in onze stad ervaren is onacceptabel. Dit leidt tot gevoelens van onveiligheid bij onze inwoners", aldus de burgemeester.

Gevolgen bij opnieuw de fout in gaan

Verder zegt de burgemeester in haar statement dat zij bereid is om alle mogelijke middelen in te zetten op het gebied van handhaving, zowel bestuursrechtelijk als strafrechtelijk. In een brief aan ouders van de minderjarige overlastplegers wijst de burgemeester op de gevolgen wanneer de jongeren nog een keer de fout in gaan. "Bij een vervolg zal ik afhankelijk van de geconstateerde overtreding een gebiedsverbod en/of een geldboete van de tweede categorie ter hoogte van maximaal 4350 euro opleggen. Ik wijs er ook op dat het Openbaar Ministerie een boete of een taakstraf kan opleggen of een zaak zelfs, afhankelijk van de feiten en omstandigheden, voor de rechter kan brengen", aldus Blanksma.

Blanksma roept de ouders op om in gesprek te gaan met hun kinderen en vooral vol te houden in deze coronacrisis, daar waar de cijfers van besmettingen steeds meer afnemen en om deze trend te laten blijven doorzetten - een ieder zich aan de regels moet houden.


[Ad] Wil je voortaan de Hilversumse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: hier om ons te volgen op Facebook.


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!


26-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar.


Actuele artikelen

Ben jij de 2.707e volger?

1,962
237
508

Deals en tips voor jou..

© Helmond Nieuws 2013 - 2021 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog