Burgemeester van Helmond in statement over vuurwerkoverlast: "overlast in onacceptabel"


De burgemeester van Helmond, Elly Blanksma, heeft afgelopen vrijdag een statement naar buiten gebracht over de aanhoudende vuurwerkoverlast in de stad. Donderdagavond werden twee minderjarige jongens uit Helmond aangehouden; zij zijn verhoord en er is een proces verbaal tegen hun opgemaakt. Ruim 60 andere jongeren zijn in het vizier bij de politie.

"Ik roep nadrukkelijk op om geen overlast te voorzaken. Hou je aan alle regels! Ik vind het onze gezamenlijke verantwoordelijkheid om een duidelijke lijn te trekken. Vuurwerk is verboden. Carbid gaan we ook verbieden. De overlast die we in onze stad ervaren is onacceptabel. Dit leidt tot gevoelens van onveiligheid bij onze inwoners", aldus de burgemeester.

Gevolgen bij opnieuw de fout in gaan

Verder zegt de burgemeester in haar statement dat zij bereid is om alle mogelijke middelen in te zetten op het gebied van handhaving, zowel bestuursrechtelijk als strafrechtelijk. In een brief aan ouders van de minderjarige overlastplegers wijst de burgemeester op de gevolgen wanneer de jongeren nog een keer de fout in gaan. "Bij een vervolg zal ik afhankelijk van de geconstateerde overtreding een gebiedsverbod en/of een geldboete van de tweede categorie ter hoogte van maximaal 4350 euro opleggen. Ik wijs er ook op dat het Openbaar Ministerie een boete of een taakstraf kan opleggen of een zaak zelfs, afhankelijk van de feiten en omstandigheden, voor de rechter kan brengen", aldus Blanksma.

Blanksma roept de ouders op om in gesprek te gaan met hun kinderen en vooral vol te houden in deze coronacrisis, daar waar de cijfers van besmettingen steeds meer afnemen en om deze trend te laten blijven doorzetten - een ieder zich aan de regels moet houden.

Mis nooit meer nieuws uit Helmond!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit Helmond? Volg ons op Facebook, zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws, winacties en meer!


Tip: Hotels zijn nog geopend in heel Nederland, een ontspannen 'uitje' tijdens de lockdown! - Klik hier en ontdek uitstekende hotels met de mooiste omgevingen voor een prachtige wandeling.

Meer artikelen in politiek en gemeente


Word jij onze 2,859e volger?

Weer in Almere

14.2 °C, voelt als 11.9 °C
windkracht 3 (14.4 km/u)
zon 06.25 uur op en 20.47 uur onder

Vandaag tussen de 4 en 17 graden.

20 apr


Statistieken van vandaag

Hoogste temperatuur: 16.6 °C
Laagste temperatuur: 2.6 °C
Hoogste gevoelstemperatuur: 16.5 °C
Laagste gevoelstemperatuur: -0.4 °C

Hardste windkracht: 3 (18.0 km/h)
Zwakste windkracht: 1 (0.0 km/h)


Verwachtingen

Di 4.2 °C / 13.4 °C
Wo 5.3 °C / 9.9 °C
Do 3.6 °C / 9.9 °C
Vr 4.6 °C / 11.3 °C
Za 4.8 °C / 11.3 °C
Zo 3.9 °C / 10.5 °C