Verbindt je met ons!

Politiek en gemeente

Lerares Daisy Mertens uit Helmond genomineerd als beste docent ter wereld

Lerares Daisy Mertens uit Helmond genomineerd als beste docent ter wereld

Mis geen aanbiedingen meer in Helmond!
Via de Reclamefolder-app ontvang je wekelijks een nieuw overzicht van alle aanbiedingen bij winkels in de stad.

Informatie

Lerares Daisy Mertens van basisschool De Vuurvogel in Helmond is doorgedrongen tot de finale van de verkiezing tot beste docent ter wereld. Dat heeft de Varkey Foundation, de (organisator van de Global Teacher Prize) bekendgemaakt.

De lerares uit Helmond en negen andere finalisten zijn gekozen uit meer dan 10.000 inzendingen uit 179 landen. Mertens won in 2016 de prijs voor beste basisschooldocent in Nederland.

De juryleden zijn onder de indruk van de school waar Mertens op werkt: "Op de school zitten 440 kinderen met dertig verschillende nationaliteiten. Daarnaast geeft ze tegelijkertijd les aan kinderen met een leerachterstand en hoogbegaafde kinderen."

Volgens de organisatie heeft Mertens speciaal voor deze school in een arme wijk van Helmond gekozen. "Ze stimuleert kinderen om zelf te plannen wat ze gaan leren. Zo halen de leerlingen meer uit zichzelf."

Winnaar moet bijdrage leveren aan beroep

De uiteindelijk winnaar is volgens de organisator niet alleen een "uitzonderlijk goede docent", maar ook iemand die een bijzondere bijdrage levert aan het beroep en de belangrijke rol van leraren in de samenleving benadrukt.

De winnaar krijgt een bedrag van 1 miljoen dollar (circa 880.000 euro) en wordt 24 maart bekendgemaakt in Dubai. Als Mertens wint, wil ze het geld gebruiken om haar stichting High5 een impuls te geven.

De prijs wordt dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt. 


[Ad] Wil je voortaan de Hilversumse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: hier om ons te volgen op Facebook.


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!


25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar. Ik schrijf overigens aan een nieuw boek: thriller, misdaad en de stad Almere. Lees hier meer daarover.

Actuele artikelen

Ben jij de 0
e
volger?

Deals en tips voor jou..

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

© Helmond Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog