Een grote hoeveelheid hard- en softdrugs, diverse overtredingen op het gebied van adresfraude en brandveiligheid, een persoon aangehouden voor dealen in de wijk en meerdere bekeuringen bij een grote verkeers- en snelheidscontrole. Dat is het resultaat van een integrale controle van politie, Belastingdienst en gemeente Helmond afgelopen vrijdag in de Helmondse binnenstad. Verder onderzoek volgt.

De controle is onderdeel van de aanpak van gemeente, politie, Belastingdienst en het Openbaar Ministerie om de leefbaarheid en veiligheid in Helmond te verbeteren.

Druggerelateerde criminaliteit

De politie vond bij het doorzoeken van een woning een grote hoeveelheid hard- en softdrugs. Het gaat om 585 XTC pillen, 384 gram henneptoppen, 40 gram hasj en diverse voor de handel bedoelde kleinere hoeveelheden hard drugs.

Ook trof de politie er enkele wapens (een boksbeugel en een ploertendoder) aan. De politie nam de drugs en wapens in beslag. Verder is er een persoon aangehouden voor dealen in de wijk.

Adresfraude bij 3 woningen

Bij 3 woningen was sprake van adresfraude. Dit is een met opzet verkeerde inschrijving in de Basisregistratie Personen (BRP) of juist géén inschrijving. Dit biedt mogelijkheden voor fraude. Bij de eerste woning waren de woning en het perceel ernstig vervuild. De eigenaar gaat in opdracht van de gemeente direct over tot schoonmaken.

Daarnaast was er mogelijk sprake van sociale zekerheidsfraude. Dit wordt ook verder onderzocht. Bij de tweede woning was het gebruik van het pand mogelijk in strijd met het bestemmingsplan en was het pand niet brandveilig. Ook dit wordt verder onderzocht.

Bij de derde woning starten gemeente en politie ook een onderzoek op. De illegale bewoning is hier namelijk strijdig met het bestemmingsplan.

Verkeerscontrole

Er was ook een verkeerscontrole van politie en Belastingdienst. Daarbij heeft de Belastingdienst openstaande schulden geïnd.

De politie schreef zo’n 35 bekeuringen uit aan automobilisten, fietsers en scooterrijders. Onder andere voor snelheidsovertredingen, fout parkeren, rijden zonder rijbewijs, het niet dragen van een helm en rijden door rood licht. 1 persoon is aangehouden omdat hij nog een celstraf had openstaan.

Ook werden diverse bekeuringen uitgeschreven door de boa’s van de gemeente voor fout parkeren.


Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Helmond via Facebook!
Wil je rechtstreeks het laatste nieuws, activiteiten en P2000-meldingen door hulpdiensten uit Helmond ontvangen? Klik hier om ons te volgen op Facebook! Ook kun je ons volgen via Twitter en Instagram.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit 112

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.

Warning: Undefined variable $ip in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 359

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 359

Warning: Undefined variable $ip in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 360

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 360