De gemeente Helmond doet, net als in 2018, een onderzoek naar hoe de inwoners denken over het afsteken van vuurwerk en de overlast die wordt ervaren. Met het onderzoek wil de gemeente weten hoe inwoners over het afsteken van vuurwerk denken.

Burgemeester Blanksma hoopt op een grote respons.

"In 2018 hielden we al eens een enquête, maar sindsdien is er heel wat gebeurd. Het is voor particulieren niet meer toegestaan om knalvuurwerk en vuurpijlen af te steken; dat is landelijk zo bepaald. Bovendien gold er de afgelopen jaarwisseling een totaal vuurwerkverbod, om de zorg te ontzien die het door corona al heel zwaar had. Toch kregen we in Helmond een groot aantal klachten binnen over illegaal afgestoken vuurwerk. Vuurwerk blijft dus de gemoederen bezighouden. Naar aanleiding van de vorige enquête wezen we twee vuurwerkvrije zones aan en maakten we de meldingsprocedure voor overlast eenvoudiger. We willen nu graag opnieuw bekijken hoe we in Helmond met vuurwerk moeten omgaan", aldus Blanksma.

Meedoen

Iedereen die in Helmond woont kan meedoen aan het onderzoek, de vragenlijst neemt zo'n 5 tot 10 minuten in beslag en kan worden ingevuld tot en met zondag 19 september.

De resultaten van het onderzoek worden vervolgens in oktober verwacht.


Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Helmond via Facebook!
Wil je rechtstreeks het laatste nieuws, activiteiten en P2000-meldingen door hulpdiensten uit Helmond ontvangen? Klik hier om ons te volgen op Facebook! Ook kun je ons volgen via Twitter en Instagram.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.

Warning: Undefined variable $ip in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 359

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 359

Warning: Undefined variable $ip in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 360

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 360