Een 27-jarige man uit Eindhoven is dinsdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar vanwege een gewapende overval op een woning in Helmond en drie woninginbraken.

In oktober vorig jaar brak de verdachte samen met een onbekend ander persoon in bij een echtpaar van 72 en 78 jaar. Eenmaal binnen werd het echtpaar bedreigd met een vuurwapen waarna er een worsteling ontstond en de twee overvallers een mes trokken. De 72-vrouw werd mishandeld tijdens de overval.

Onderzoek

Op basis van DNA-materiaal gevonden op tie-wraps in de keuken en een sigarettenpeuk op een pad naast de tuin van de woning, kwam de Eindhovenaar in beeld.

Buiten de overval in Helmond is er volgens de rechtbank voldoende wettig en overtuigend bewijs dat de verdachte nog 3 andere woninginbraken pleegde in oktober vorig jaar (in Helmond en Beek en Donk).

Naast de gevangenisstraf moet de man ook nog een schadevergoeding betalen van bijna 5000 euro. Ook had de man nog een gevangenisstraf van 6 maanden open staan vanwege een ander strafbaar feit, die zal hij eerst moeten uitzitten.


Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Helmond via Facebook!
Wil je rechtstreeks het laatste nieuws, activiteiten en P2000-meldingen door hulpdiensten uit Helmond ontvangen? Klik hier om ons te volgen op Facebook! Ook kun je ons volgen via Twitter en Instagram.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit 112

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.

Warning: Undefined variable $ip in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 359

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 359

Warning: Undefined variable $ip in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 360

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 360